Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2009

Συμπληρώθηκαν φέτος 60 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου Σκιλλουντίων, που έχει σκοπό την σύσφυξη των σχέσεων μεταξύ των "όπου γης "συμπατριωτών μας, αλλά και την ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής μας , ώστε να βοηθήσουμε στην λύση τους.
Για την επίτευξη του στόχου μας αυτού εκδίδουμε την ομότιτλη εφημερίδα μας ανά δίμηνο. ΄Ηδη η εφημερίδα μας συμπλήρωσε 5 χρόνια συνεχούς εκδόσεως και κυκλοφόρησε το 30ό τεύχος της.
' Ενα βασικό θέμα που προσπαθήσαμε να αναδείξουμε με την εφημερίδα μας, είναι το θέμα του Νοσοκομείου της Κρέστενας. Πρόκειται για ένα ίδρυμα που μας κληροδότησαν οι φιλοπάτριδες ομογενείς μας της Αμερικής και που έσωσε τον κόσμο του Νομού μας και τους απάλλαξε από άσκοπες μετακινήσεις και από περιττά έξοδα. Στο Νοσοκομείο αυτό εύρισκαν γιατρειά όσοι είχαν ανάγκη, γιατί υπηρετούσε ένας άξιος γιατρός που με ηρωϊσμό και συνεχή παρουσία, μέρα- νύκτα. ΄Ηταν ο Παναγιώτης Αθανασόπουλος χειρουργός, που στο διάστημα της 35ετούς υπηρεσίας του στο Νοσοκομείο μας είχε πραγματοποιήσει 32.000 εγχειρίσεις. Σήμερα το Νοσοκομείο μας αυτό κινδυνεύει να κλείσει, γιατί έχουνν αλλάξει πολλά στην εποχή του ατομισμού και του "δε βαριέσαι αδελφέ..." . Έγιναν διαμαρτυρίες, απεργίες, καταλήψεις, παραστάσεις κ.λ.π αλλά δε φαίνεται να αλλάζει η κατάσταση, γιατί όπως μας είπε κάποιος Κρεστεναίος γιατρός σε μια συνέντευξή του : "υπάρχει ατιμωρησία και κανένας δεν δίνει λόγο σε κανέναν".